Скелелазіння у Фінляндії
Posted by Taras Kushnir on July 17, 2016
За рахунок різниці цін та економік, недільний паром Таллінн-Хельсинки завжди наповнений фінами, які затарюються в Естонії дешевим спиртним на вихідних. З іншого боку, багато естонців їздять у Фінляндію на заробітки (через ту ж різницю цін та економік). І тільки частина пасажирів паромів мають іншу мету. Читайте далі про особливості скелелазіння у Фінляндії.
Читати далі →
100 записів у Movescount: спорт разом із Suunto
Posted by Taras Kushnir on June 3, 2016
Ось пройшло вже майже 2 роки, як я користуюсь сервісом Movescount від Suunto. До того я користувався Runkeeper і набігав там 780км (до речі, я досі бігаю в тих самих кедах ). Зараз в мене - невеликий ювілей. Вчора я вніс 100-й запис у Movescount. Ним була пробіжка на 8 з хвостиком кілометрів у Таллінському сосновому лісі. Біг я з Suunto Ambit3 Peak і суунтівським пульсоміром і в цьому пості розкажу як я до такого життя докотився і як в користуванні Movescount в порівнянні з Runkeeper.
Читати далі →
Готуємо Фондю в поході
Posted by Taras Kushnir on May 24, 2016
Фондю - класична страва альпійських пастухів, яка являє собою, грубо кажучи, топлений сир із спеціями. Рецептів фондю існує незліченна кількість, які легко нагуглити. Для домашнього фондю “для гурманів” навіть є спеціальний посуд - какелон, який допомагає підтримувати сир в розтопленому стані на столі (фактично, це вишуканий пальник на сухому спирту). Черговий раз побачивши фондю в якомусь тревел медіа-ресурсі, мені неодмінно захотілось приготувати його й самому і вже на третій раз він в мене вийшов так, як я його собі уявляв. Класично для фондю потрібні такі складники: сири емменталь (Emmental) та грюєр (Gruyère) в рівних пропорціях біле вино перець, сіль, часник + інші спеції за бажанням свіжий хліб із хрусткою скоринкою або напівсухарі Згадані сири, незважаючи на назви, є досить поширеними і знайти їх не проблема в будь-якому супермаркеті. Біле вино для готування можна вибрати недороге. Все одно більша частина його вивітриться в процесі. Для перців я віддаю перевагу суміші, але можна використати просто чорний перець. Приготування:
Читати далі →
Фотостоки: очікування vs реальність
Posted by Taras Kushnir on May 13, 2016
Коли у вас на стоках бувають вдалі дні чи тижні, чи місяці, поневолі приходять в голову думки про те, як динамічно все розвивається та як скоро ви зможете “нічого не робити” і вирішувати куди потратити ваші пасивні заробітки. Таке буває тільки в мріях, а в реальному житті, звісно, потім приходить невдалий день/тиждень/місяць або бан акаунту, або ще яка біда. Фотостоки, як робота, - це зовсім не офіс і не державна установа, але має певний набір вимог, невиконання яких нівелює ваш успіх. А стокери - ті якраз славляться своєю лінивістю..
Читати далі →
Повернення до йоги
Posted by Taras Kushnir on April 28, 2016
Коли я тільки-тільки починав бути скелелазом, на нашому стенді “Погулянка” у Львові займалась одна дівчина, яка була набагато кращим йогом, ніж скелелазом. Через деякий час вона почала проводити невелику “групу з йоги” раз в тиждень у понеділок для всіх охочих. Тоді я вперше почув такі фрази, як “шавасана”, “собака мордою вниз”, “а тепер робимо це з рівною спиною”. На наших заняттях деколи були навіть люди з Лазаренка. Через деякий час ми всі були “на хвилі”. Не те, щоб стали сильними фанатами, але кілька асан з йоги надійно ввійшли в нашу заминку після тренування. Ще ми стали розслабляти йогою забиті м’язі після насиченого лазіння на скелях, робити невелику розтяжку на привалах в походах в Карпатах, щоб ноги швидше відходили, та, може, ще кілька застосувань. Поступово асани стали даватись трохи легше. На якісь моменти навіть здалось, що ми стали краще розтягуватись. Слово, відбувались чудеса не у сні, а наяву. Біда прийшла, коли Зорянка поїхала працювати в Київ.
Читати далі →