Тренажер для тренувань драйтулінгу
Posted by Taras Kushnir on March 29, 2015
Якщо у вас немає часу ходити на стенд тренуватись або ж на стенді немає такої можливості, то тренажер для тренувань можна виготовити власноруч. Will Gadd має такий же. Для цього нам потрібна дошка (а краще - дві), бажано широка, в якій спеціальним свердлом потрібно висвердлити симетричні отвори для тяпок. Після цього такий тренажер можна повісити у місці із нависанням та починати тренуватись! Серед вправ, які на ньому можна робити: поступове піднімання вверх (спочатку одна рука піднімається на позицію вище, заблочується і в блоці піднімається інша рука на позицію вище і так до верху а потім вниз) варіації попередньої вправи, тільки через одну комірку, через дві тощо максимальне піднімання вверх (спочатку одна рука заблочується, тоді іншою спробувати дотягнутись максимально високо) Figure 4 & Figure 9 (якщо на землі розстелені мати, можна спробувати зробити Figure 4 та Figure 9, головне не забувати тренуватись у касці) Figure 4 та Figure 9 https://vimeo.com/56742529
Читати далі →
Ідеї з турецької кухні для страв у поході
Posted by Taras Kushnir on March 14, 2015
Страва №1 : лаваші Інгредієнти: лаваш куряче філе кукурудза помідори, цибуля (на заржарку) свіжа зелень (крім або петрушка) турецькі спеції* (якщо у вас немає, беріть що є) йогурт без смаку* Приготування: Окремо робите зажарку (помідори, цибуля, кукурудза), окремо варите курку (і потім посипаєте спеціями та окремо підігріваєте на пательні лаваш до появи рум’янця. На столі так і складаєте трьома окремими порціями - зажарку, курку та лаваші. Тепер можна брати лаваш, накладати по смаку інгредієнтів та їсти. В окрему миску можна зробити соус з йогурту без смаку, солі та перцю. Страва №2 : млинці з сиром Інгредієнти: Лаваш Сир турецький (як замінник - моцарелла) Яйця (2шт. приблизно, але залежить від кількості людей - див. Приготування) Укроп Спеції Йогурт без смаку Приготування: Готуємо масу для наповнення: сир натерти на терці, щедро додати укропу, перцю та солі і перемішати з кількома яєчними жовтками. Круглі лаваші розрізати посередині. При загортанні млинця його можна склеювати яєчним білком, який залишився від жовтків. Після цього млинці піджарити на невеликому вогні певний час (щоб сир розплавився). Подавати на стіл з таким же соусом, як з попередньої страви (чистий йогурт посолити і поперчити).   Смачного
Читати далі →
Спортивне харчування. Напої для скелелазів
Posted by Taras Kushnir on March 8, 2015
При обезводненні м’язи погіршують свою роботу експоненційно. Тобто при обезводненні на 3% м’язи починають працювати гірше на 10%. Тому під час активних занять спортом (скелелазінням в тому числі), тренуваннях треба поповнювати водний баланс і також соляний баланс (багато солей спортсмен втрачає з потом). Тому постає питання не просто про пиття води, хоча без цього - ніяк, але й про різні добавки. Я пробував кілька різних виробників та можу поділитись своїм досвідом.
Читати далі →
Огляд скелелазних стендів у Львові: стенд "SportLife" The wall
Posted by Taras Kushnir on March 5, 2015
Стенд з найкращим покриттям стін, яке я бачив у Львові! та найбільшою ціною. Цей пост - попередній огляд, бо стенд зараз навіть не відкритий для широкого загалу. Про попередні стенди читайте тут: стенд "Погулянка" (болдерінг та складність) стенд "Лазаренка" (болдерінг) стенд "Бухта" (болдерінг, складність, хайлайн) стенд "Climb club" (болдерінг та "складність" на 3 відтяжки)
Читати далі →
Анталія скелелазна
Posted by Taras Kushnir on February 27, 2015
Окрім того, що Анталія - середземноморський курорт з світовим ім’ям, тут ще й знаходиться найбільший скелелазний район Туреччини! А це, ні мало, ні багато, 850+ маршрутів різної складності.
Читати далі →