Ідеї з турецької кухні для страв у поході

IMG_20150215_142444~2
Млинці з сиром + тас-кебаб

Страва №1 : лаваші

Інгредієнти:

  • лаваш
  • куряче філе
  • кукурудза
  • помідори, цибуля (на заржарку)
  • свіжа зелень (крім або петрушка)
  • турецькі спеції* (якщо у вас немає, беріть що є)
  • йогурт без смаку*

Приготування:

Окремо робите зажарку (помідори, цибуля, кукурудза), окремо варите курку (і потім посипаєте спеціями та окремо підігріваєте на пательні лаваш до появи рум’янця. На столі так і складаєте трьома окремими порціями – зажарку, курку та лаваші. Тепер можна брати лаваш, накладати по смаку інгредієнтів та їсти. В окрему миску можна зробити соус з йогурту без смаку, солі та перцю.

Страва №2 : млинці з сиром

Інгредієнти:

  • Лаваш
  • Сир турецький (як замінник – моцарелла)
  • Яйця (2шт. приблизно, але залежить від кількості людей – див. Приготування)
  • Укроп
  • Спеції
  • Йогурт без смаку

Приготування:

Готуємо масу для наповнення: сир натерти на терці, щедро додати укропу, перцю та солі і перемішати з кількома яєчними жовтками. Круглі лаваші розрізати посередині. При загортанні млинця його можна склеювати яєчним білком, який залишився від жовтків. Після цього млинці піджарити на невеликому вогні певний час (щоб сир розплавився). Подавати на стіл з таким же соусом, як з попередньої страви (чистий йогурт посолити і поперчити).

 

Смачного

Published by Taras Kushnir

Taras Kushnir

“Make visible, what without you, might perhaps never have been seen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *