Як правильно варити рис в поході

Хто з туристів не відшкрябував приварений рис із дна казанка/кастрюлі в поході в холодній воді? Одного разу, коли я гуляв в околицях Arolla в Швейцарських Альпах і взяв із посуду з собою тільки MSR Reactor, а з їжі – рис і овочі, в мене стало нагальним наступне питання: як приготувати рис так, щоб потім помити банячок із мінімальними зусиллями в холодній воді? І придумав. Схема приготування досить проста і складається із циклів:

  • доводимо воду з рисом до кипіння
  • виключаємо газ/жар
  • чекаємо 5хв, поки вода трошки остигне
  • якщо рис не зготувався, починаємо спочатку

Ця схема, крім виграшу з банячком, приносить ще один виграш: відбувається досить суттєва економія газу. Нею можна користуватись і при приготуванні рису на вогнищі, і вдома для економії.

Користайте!

Published by Taras Kushnir

Taras Kushnir

“Make visible, what without you, might perhaps never have been seen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *